fredag 15 juli 2011

Sant Malo och lyxmiddag i Dinan

Den här dagen, den sista i Bretagne, skulle visa sig bli en helt strålande dag. På förmiddagen åkte vi in till Sant Malo som är en gammal sjörövarstad. Hur spännande? Den ligger på en ö, och har en sju meter bred stadsmur omkring sig.

Det var under 1600-talet som Saint Malo var en fristad för franska pirater. Numer är det en pittoresk, ganska turistig ort, som påminner mycket om Gamla Stan i Stockholm.

Det är en mysig stad att flanera i, overkligt välvårdad som alla städer i Bretagne. Det är som att alla städer här är redo för en filminspelning, eller ett stadsbesök när som helst.

Eftersom det är en gammal sjöstad innehåller stadens alla klädaffärer randiga plagg. Åh! Men, nej, inte köpa fler randiga tröjor. Det räcker för fru Strand-Berglund nu.

Så istället för sailorkläder köpte vi med oss smörgåsar och galetter och satte oss uppe på stadsmuren för att inta vår lunch.


På eftermiddagen åkte vi hem till vårt lilla stenhus igen. Det var nämligen dags att packa och planera för morgondagen då vår resa ska ta oss vidare lite norr- och lite österut.

Det lilla stenhuset ligger bakom en stenmur på en gård som hänger ihop med det här huset. I det bor Agneta, som vi hyr av.

Hon har också två mycket sociala hundar som heter Felix och Sigge. Dom kommer lite med på köpet kan man säga. Inte mig emot. Snällare hundar får man leta efter.

På kvällen åkte vi in till Dinan för att äta middag på ytterligare ett Guide Michelinrekommenderat ställe. Så här har alla våra luncher och middagar på restaurang sett ut förresten: med parlören i min högra hand för att försöka lista ut vad som står på menyerna.

Till förrätt valde jag en carpaccio gjord på havsabborre. Den serverades med en krabbtartar, citron, körvel och olivolja. Mums!

Och ostron så klart!

Huvudrätten fick bli grillad entrecote med bearnaise. Ett värdigt avslut på en helt underbar vecka i Bretagne. Åh, vad jag vill åka hit igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar