tisdag 12 juli 2011

Regn, ostron och Vita huset



Vi vaknade i morse av att det regnade nåt ofantligt. Åh, nej! Kläderna som vi hängde ut igår ... ja, de var ganska så blöta. Frukosten fick vi duka upp inomhus, med tända ljus. Och ser ni vad som gjort ett återbesök på frukostbordet? Drickyoghurten! Känns som att en gammal god vän hittat hit.

Trots regnet åkte vi iväg på en liten utflykt. Ser ni hur mycket det regnar? Kolla störtfloden på den högra sidan av gatan.

Och genom bilrutan såg det ut ungefär så här. Hum.

Eller så här. Hum hum. Eftersom vi är såna överlevare så bestämde vi oss snabbt för att kalla vår utflykt för en rek-tur. Ja, vi åkte runt och rekade vart vi ska åka imorgon. Då måste det ju bli bättre väder än så här.

Hur ironiskt känns det när man åker förbi en hamn och den ser ut så här? Eller så är det kanske logiskt: Havet har åkt upp i himlen och är nu på väg tillbaka.

Trots idogt regn fick jag i alla fall med mig ostron hem. Från Cancale, som är något av ostronens huvudstad. Notera gärna att Ulf ställt bilen så att jag bara behövde öppna dörren för att komma åt godsakerna. Och notera gärna att detta faktum gjorde mig a tad överentusiastisk.

Vi gav upp och åkte hem för en sen lunch istället. Gazpacho och paté och terrine.

Det var en synnerligen ljuvlig gazpacho. Är det inte något med gazpacho som gör att det känns som att livet kommer åter? Äsch, det kanske bara är jag.

Efter lunchen tände Ulf en brasa och vi parkerade oss framför teven och tittade på avsnitt efter avsnitt av Vita Huset.

Vips hade det blivit kväll och precis när solen kom fram var det var dags att smaka på ostronen vi fick med oss från Cancale. Fantastiska! Och vet ni. På supermarketen hittade jag en rödvinsvinäger som är smaksatt med schalottenlök. Megawinning på det.

Till middag snodde Ulf ihop en pasta med pilgrimsmusslor (upplockade ur Atlanten idag thank you very much), söta franska körsbärstomater, lite vitlök och vin. Enkelt och samtidigt som en liten portion himmelrike på tallriken.
Vem bryr sig om regn när man kan ha det så här bra i ett stenhus på landet i Bretagne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar