måndag 11 juli 2011

Cap Fréhel, dramatisk kust och St-Jacut-de-la-mer

Så här ser det ut när jag vaknar och sätter mig på sängkanten om morgnarna i det lilla stenhuset i Bretagne.

Frukosten kan ni nog vid det här laget: te, smörgås, ägg och juice. Inga överraskningar här inte.

När kaffet och teet var uppdrucket bestämde vi oss för att göra en utflykt till Cap Fréhel, en landstunga som sticker ut i havet på Côtes D’Armor. Där ligger två fyrar, en från 50-talet och en från 1600-talet. Den på bilden är den äldre. Nej, jag bara skojar. Det är den nyare.

Enligt vår guidebok är det här den vackraste delen av Bretagnes kust. Det är inte omöjligt.

Landskapet är dramatiskt och spektakulärt på alla sätt och vis. Klipporna stupar 70 meter rakt ner. Vissa galningar struntade väl i det och skulle bestämt klättra långt ut för att få dom bästa bilderna eller nåt. Ser ni i-di-oten längst där ute? Jag blir tokig på såna där.

Men okej. Visst är det vackert? Man tappar nästan andan.

Längst ut på udden var man inte kaxig alltså. Men ganska modig (obs att här är det säkert att stå, inte någon rasrisk eller så som för de andra som var ute på klipporna och vinglade omkring).

På väg tillbaka upptäckte vi att de spelat in flera finalavsnitt av Mästarnas Mästare här. Så förvånade vi blev.

Jag kände mig väldigt mycket som Anders Limpar när stenjävlarna bara trillade hela tiden. Men vinnaren blev ändå: Erika! På ny rekordtid.

Det här måste sägas: Åk till Cap Fréhel om ni åker till Bretagne. Ni kommer inte ångra er. Förutom om ni blir övermodiga och trillar över kanten. Men nej, nu pratar vi inte om sånt.

Det var en solig och varm dag idag så på vägen hem stannade vi till i St-Jacut-de-la-mer som är en gammal fiskeby där det finns flera vackra stränder.

Och jag badade! Det här är mitt försök att bevisa att jag badat i Engelska Kanalen. Tittar ni noga ser ni att mina hårtoppar är blöta. Plus använda badkläder som ligger bakom mig på filten.

Hemma igen sladdade vi förbi affären och köpte ostron. Igen. Jag tänker att jag nog måste äta ostron varje dag när jag är här. Det är bra tänkt tycker jag.

Tyvärr gillar även getingar ostron skulle det visa sig så vi blev tvingade att gå in för att äta dagens middag. Till andra förrätt åt vi paté och terrine som jag serverade med fikonmarmelad.

Till huvudrätt värmde jag upp resterna från gårdagens gryta, adderade två färska korvar (som också slank med från affären idag), plus några färska tomater i klyftor och en skvätt rött vin. Smaksensationen alltså! Men den gjorde sig inte på bild så istället visar jag upp efterrätten. Färsk melon som jag strödde lite salt på. Väldigt gott.
Och här ser man att det är någon som visst varit i solen lite för ovarsamt idag. Sämsta semesterhuden. Den har jag den.
xoxo Red-faced-girl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar