onsdag 8 december 2010

Yauatcha 2010-12-05

Yauatcha är en kinesisk restaurang i Soho som specialiserat sig på dim sum. Redan ett år efter att Alan Yau (som också ligger bakom Wagamama och lyxkrogen Hakkasan) öppnade Yauatcha fick den en stjärna i Guide Michelin, en stjärna som de fortfarande har kvar.
Att äta på Yauatcha påminner inte om någon av de andra stjärnkrogsupplevelserna jag varit med om tidigare. Här är det inte det minsta stelt och på plats i restaurangens ombonade och stilrena famn inser jag att stjärnkrogar också kan vara så här: enkla, familjära, energifyllda – och – kompromisslösa när det kommer till matens kvalitet och genomförande.
Fokus är onekligen maten. Kvalitén på råvarorna är hög, smakerna förfinade och perfekta. Rätterna kommer ut allt eftersom vi ätit upp. Varje rätt innehåller tre knyten och serveras en rätt åt gången. Att de serveras i en maklig takt gör att de håller perfekt temperatur och inte hinner tappa sin spänst. Av de sex rätter vi beställde var King crab Shanghai siew long bun kanske den roligaste och mest imponerade. Den var nämligen fylld med buljong! Hur de lyckats fylla den vet jag inte. Men den höll ihop från kök till bord och mage. Och smakade gudomligt.
Det är en allt igenom utsökt upplevelse att äta på Yauatcha.

Bilder:
Det här är dörren in till dim sum-heaven.

Stilren och mysig inredning.

Dukningen är enkel utan allt extra som brukar följa med en stjärnkrog.

Vi började middagen med ett glas prosecco.

Annars skulle måltiden få följe av Tsui Yo Oolong, ett milt blått te som passade utmärkt till dim sum.

Rice paper prawn and mango roll.

King crab dumpling and tobiko caviar.

Winter melon dumpling (Thai winter melon, black fungus, straw muschroom, gong choi).

Pork and prawn shui mai.

Jasmine tea smoked ribs.

King crab Shanghai siew long bun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar