tisdag 7 december 2010

National Portrait Gallery, Big Ben, Le Pain Quotidien, christmas carols och middag på Ping Pong

Den tredje dagen började som den andra: med frukost och tidning på rummet. Tidningen ingår i rumspriset på The Langham men alltså inte frukost. Det är så olika det där vad man prioriterar.

Den här dagen skulle komma att innehålla lite sightseeing och inte bara shopping och asiatisk mat. Här upplever vi till exempel tidig förmiddag i China town. Det är stora leveransdagen verkar det som och full aktivitet på Gerrard Street.

Ingen resa utan museum! På National Portrait Gallery har de oftast helt fantastiska fotoutställningar. För närvarande är det en utställning av 2010 års vinnare av en fototävling.

Jag föll för den här bilden av två golfande systrar i damernas omklädningsrum. Här kan man snacka om ladies.

Nere i källaren av National Portrait Gallery hade de en liten miniporträttutställning av fotografen Mary McCartney (som är syster till Stella och dotter till Linda och Paul) som bland annat tagit den här coola bilden på Gwyneth som Madonna.

Vi fortsatte sightseeingen med att spankulera lite längsmed Themsen. Vi tyckte lite synd om de som löst biljetter till London Eye. Eller så kanske det var mysigt att vara i molnet? Ja, jag vet då inte. Jag skulle aldrig åka i det där hjulet. Hej klaustrofobi!

Trots att det var så disigt idag att Big Ben knappt gick att se blev jag helt glad inuti av att vara där. Jag tror jag är kär i Big Ben.

Efter sightseeingen var det dags för shopping på herrekiperingsgatan Jermyn Street. Det kommer strax ett inlägg med bara en massa bra tips där ifrån.

Dagens lunch blev härliga mackor på Le Pain Quotidien. Fast på den belgiska kedjan heter det inte smörgåsar utan tartines.

Jag beställde en tartine med krabba, avokado, gurka och vårlök, och maken en med rostbiff, pesto och parmesan. Till det en side order med babaganush. Vi drack också deras färskpressade juicer: en med morot, äpple, päron och persilja samt en med ananas, melon, äpple och mango.

Efter lunch strosade vi vidare i Soho och Marylebone och kom till mysiga gatan Christopher’s Place.

Där smet vi in på puben Lamb and Flag för en pint ale.

Och ute på gatan sjöng en operaensemble christmas carols så vackert att hjärtat nästan gick i bitar.

För tredje dagen i rad åt vi asiatiskt till middag. Surprise! Man kan säga att det här med asiatiskt är lite av en trend för oss denna weekend.

I alla fall. Ping Pong heter en kedja som serverar ljuvliga dim sum. Rätt billigt är det också där.

En av de bästa grejerna med Ping Pong är att de har förslag på flera menyer och lika många är vegetariska som med kött/fisk/fågel. Bra Ping Pong!

Snyggt och mysigt var det också där.

Ja, ungefär så var den tredje och sista dagen i London. Idag åker vi hem så … so long!
Och: tredje dagens shopping: kläder från Selfridges, Uniqlo, Charles Tyrwitt, ljusstake från Habitat, te från Le Pain Quotidien och två urfina julkort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar