tisdag 7 december 2010

Top 5: Shopping Jermyn Street London

Här kommer ett gästinlägg från min make som är en man med mycket snits på sina kläder. Hans krav på kvalitet är hög (till skillnad från mig som gärna handlar på billiga kedjor likväl som lite flådigare märken) och jag vet inte hur många timmar jag spenderat på att titta när han känner på tyger och granskar sömmar zzz.
Anyho. På Jermyn Street fick han nästan slag för allt var så bra. Med rödrosiga kinder provade han skjortor och han handlade tills kreditkortet smälte.
Här kommer hans bästa tips:

Jermyn Street är en av Londons elegantaste gator, kantad med butiker för klädmedvetna män. Den ligger i St James's som är ett område precis invid Piccadilly Circus.

Längsmed gatan ligger herrekiperingsaffärerna som ett pärlband. På nummer 108-110 ligger klassiska skobutiken Church's. Butiken har både herr- och damskor.

På 103-106 ligger en stor T.M. Lewin. Här är personalen ytterst hjälpsam och du får högkvalitativa skjortor till fantastiskt bra priser. Butiken, som nu är en kedja av butiker, grundades 1898 av Thomas Mayes Lewin som redan då gjorde skräddarsydda skjortor för gentlemän.

Istället för att snurra på ett rack med skjortor i s, m, l, xl så får man hjälp med att ta mått på både hals och ärmlängd inne på T.M. Lewin. Därefter får man prova en testskjorta i original, slim fit eller tailor fit beroende på hur stor man är över bröst och mage.

Sen blir man visad den del i butiken som har just din storlek. Resten är upp till dig vad gäller färg och mönster.

Att man kan köpa tre skjortor för £99 eller till och med fem för £100 gör detta till en riktigt bra affär. Kom ihåg att köpa några extra manschetter eftersom skjortorna oftast är med dubbelmanschett.

Vidare på gatan ligger Hawes and Curtis som utöver bassortimentet av skjortor har flertalet mönster och halsknäppningar med både två och tre knappar.

Charles Tyrwhitt har också klassiskt herrmode passande för den med preppy eller klassisk stil.

Här finns naturligtvis alla möjliga accessoarer. Slipsar, manchettknappar, scarfar, halsdukar, kostymer, rockar och mycket mer. Allt för mannen, så att säga.

Systemet här är samma som hos T.M. Lewin. Du provar ut en skjorta som passar dig när det gäller storlek och skärning och hänvisas sedan till "din" sektion i butiken.

Ett lite mer udda, men likväl förtjusande inslag på herrekiperingsgatan är parfymhuset Floris J Ltd. som funnits sedan 1700-talet och haft prominenta stamkunder som Florence Nightingale och drottningen ...

... och Ian Flemmings superagent James Bond som endast doftar av Floris no. 89.

Harvie and Hudson, Thomas Pink och Hilditch and Key är ytterligare några fina butiker på Jermyn St. En helt oemotståndlig gata, om du är ute efter herrkläder vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar