lördag 31 juli 2010

Turkiet dag 3

Idag var dagen då vi skulle byta hotell här i Turkiet. Varför? Jo, för att vi kan!
Men först: frukost. Så här ser Hillside Su:s frukostmatsal ut. Det är också här som man äter buffé på kvällarna.

Men innan det var dags att checka ut hängde vi en stund vid poolen. Det var väldigt sköna solbäddar de hade här. Och för er med bacillskräck: de byter överdrag på dynorna och kuddarna varje dag.

En rolig sak med Hillside Su är att hotellet är lite som ett modernt Kellermans: här finns något för alla. Mellan poolområdet och stranden finns en tavla med dagens alla aktiviteter uppradade. Är du sugen på att skulptera, spela volleyboll, hyra en segway, kasta dart eller lära dig turkiska? Inga problem. Skriv bara upp dig på aktivitetslistan!
På kvällarna är det olika partys och klubbar och DJ:s som spelar. Nåt för alla som sagt.

Vårt rum.

Utsikt över poolområdet från vår våning nummer sex.
Just det ja. Deras spa ska vara helt fantastiskt. Det fick jag veta av min vän Sarah som var här under förra veckan. Tyvärr var det så populärt att vi inte fick någon tid för behandling. Så ett tips är att boka dagen innan för att vara säker på att till exempel få en Asian Nirvana.

Och så här såg lobbyloungen ut. Här kan man också äta sushi på kvällarna och klubba till DJ:s under de enorma discokulorna.
Hej då Hillside Su!

Och Hej lobbyn på Kempinski Hotel The Dome! Det här är ett hotell i samma kedja som vi bodde på i Berlin. Fint som fan är det.
Det var ju faktiskt i Berlin som vi började med det här att byta hotell under semestern. Det ska vi utan tvekan fortsätta med framöver. Hur kul som helst!

Så här ser vårt superiorrum på The Dome ut.

Och poolområdet. Det är lite lugnare stämning här än på Hillside Su kan man säga. Mycket lugnare. Men det är kanske inte så konstigt. Kempinski The Dome ligger i Belek, cirka tre mil öster om Antalya, som framförallt är känt för sina fantastiska golfbanor. Vårt hotell har till exempel två 18-hålsbanor. Inte för att det spelar oss någon roll, vi är inga golfare. Än.

Poolområdet är ljuvligt. Vattnet är inte proppat med klor så man slipper det där kliet efter ett dopp. Jag badar med solglasögon. Lite konstigt, jag vet.

Det är så himla fint här! Hela trädgården är full av vinklar och vrår där man kan få vara för sig själv om man vill.

Vis av den misslyckade spabokningen på Hillside Su gick vi raka spåret till vårt nya hotells spaavdelning för att boka en hamambehandling.

Vi valde Sehrazat treatment, en behandling som tog en timme och innebar skrubbning, tvagning, intvålning och massage för hela kroppen på den varma stenhällen. Det kan vara det skönaste jag varit med om. Bäst var att jag och min man fick behandlingen samtidigt på var sin sida av den stora navelstenen (göbek tasi som den heter på turkiska). Borta är nu det trötta vår- och sommarskinnet, och det nya är redo för att ge oss en solbränna som stannar långt in på hösten.

På detta hotell har vi köpt övernattning och frukost, och alltså inte halvpension. Trots det kunde vi inte hålla oss borta från kvällens Medelhavsinspirerade buffé. Och det gjorde vi ju rätt i: Den var fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar