onsdag 5 november 2014

Morotsoppa med tortellini

Så vi tänkte att vi skulle prova att äta soppa med barnen. Valet föll på en enkel morotsoppa som görs lite matigare med fylld pasta. Eftersom både morötter och pasta är storfavoriter hos båda Oggisarna tänkte vi att det här nog minsann kunde vara vägen in till deras soupe de jour-hjärtan. Men nej. Båda barnen kom till bordet, tittade ner i tallrikarna och sa "nä" och gick sedan där ifrån.

Vi vuxna däremot, vi njöt. Eftersom valet i matbutiken hade fallit på en pasta fylld med karljohansvamp och tryffel blev detta en riktigt lyxig vardagsrätt. Dessutom vegetarisk. Bara bra saker alltså. Ja, förutom det där att barnen vägrade smaka. Nästa gång kanske?


För 4 portioner
1 gul lök
1/2 röd chili, urkärnad
800 g morötter
olja
1 1/2 grönsaksbuljong
ca 1 liter vatten
1 förp tortellini (gärna Ica Selection Triangliolini med Karljohansvamp och tryffel)
salt och peppar
färsk timjan eller oregano

Gör så här:
  • Hacka lök och chili. Skala och slanta morötterna. Fräs allt i ett par minuter i olja i en gryta.
  • Tillsätt buljongtärningen och det mesta av vattnet. Koka upp och låt puttra cirka 10-15 minuter.
  • Koka tortellinin.
  • Mixa soppan slät. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med pastan och lite färska örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar