söndag 2 januari 2011

Hotel D'Angleterre Köpenhamn

Låt mig visa upp urflotta Hotel D'Angleterre lite grann. Det ligger alltså på Kongens Nytorv.

Här har vi entrén. Till höger ligger receptionen och till vänster restaurangen. Rakt fram ...

... hittar vi sällskapsytorna i den inre lobbyn. På nyårsafton satt det massor med människor här och drack drinkar.

D'Angleterre har många vackra inredningsdetaljer.

De har haft många prominenta gäster. I vår guidebok står det att det är här "man" bor. Rockstjärnor, kungligheter och toppolitiker får sitt namn på en guldbricka mellan hissarna och sällskapsytorna. Lite gulligt tycker jag.

Så rummen då. Vi bodde i 214, ett dubbelrum superior.

Rum 214 åt det ena hållet.

Rum 214 åt det andra hållet.

Såna här skrivbord får mig att vilja bli författare alternativt skaffa mig en brevvän så att jag kan sköta all min korrespondens där i från.

Badrummet var stort med badkar, toaletten låg separat.

Relaxavdelningen var lite sliten men hade en pool, bubbelbad och både torr- och ångbastu.

Hotellets frukost serveras i restaurangen. Buffén kan vara en av de finaste och mest välsmakande jag någonsin ätit. Det är tydligen rätt vanligt att Köpenhamnare går hit för en flott frukost eller hotellets omtalade söndagsbrunch.

På kvällen blir det en urmysig restaurang som även den hade mycket bra mat. Det var här vi intog nyårsmenyn. Restaurant D'Angleterre påminner nästan mer om en gammal klubb än en matsal och atmosfären är faktiskt helt magisk.


Jag kan verkligen rekommendera andra att ta in på Hotel D'Angleterre. Det har en air av elegans och ett old fashioned hotellboende. Det har många originaldetaljer kvar med charmerande patina. Det är lite slitet och delar av hotellet skulle inte må dåligt av en renovering. Men på det stora hela spelar det liten roll. Läget är superbt och maten strålande. Jag skulle gärna bo här igen.

2 kommentarer:

  1. åhh... nu har jag spenderat ungefär två timmar i den här bloggen. jag njuuuter, så mycket som det bara går när man nu inte kan uppleva alla dessa platser och måltider själv. som jag skrev under din kommentar: det är underbart att hitta någon som beskriver sina resor precis som jag vill läsa om dem, och då tänker jag främst på alla ord och bilder om maten. fantastiskt! gör min halsflussiga, självömkande kväll mycket trevligare. tack för det!

    SvaraRadera
  2. Vad trevligt att jag kan ge dig lite lindring! Och tack för fina ord om mitt resebloggande. Jag tycker själv att det är hemskt kul att gå tillbaka och återuppleva alla saker igen: främst smakerna - jisses vad mycket gott jag ätit alltså!

    SvaraRadera