torsdag 5 augusti 2010

Turkiet dag 8

För att skona huden lite från all sol och värme bestämde vi oss för att idag skulle bli shoppingdagen. Eftersom det är 39 grader varmt ute så bestämde vi oss för att åka till ett stort shoppingcenter som ligger lite väster om Antalyas stadskärna. Att gå inne i stan låter sig inte göras.

Det vi åkte till är Antalyas största shoppingcenter 128 butiker i tre plan med märken som Starbucks, Zara, Lacoste och Tommy Hilfiger och en massa turkiska klädmärken.

Vi var på jakt efter souvenirer och presenter men något sådant fanns inte i köpcentrumet. Men vad gjorde väl det när vi körde förbi det här stället på väg tillbaka till hotellet?

Här fanns allt man kan tänka sig som mattor, vattenpipor, turkish delight och handmålade fat. Vi köpte te, skålar och några små presenter till mina brorsbarn.

Den här kvällen gästades hotellets franska restaurang av den holländske stjärnkocken Lucas Rive. Vi hade bokat bord. Såklart.

Det blev en kulinarisk upplevelse! En sjurättersmeny med tillhörande drycker, bland annat den här: Roasted Fillet of European Seabass with Various Spices, Cream of Fried Eggplant with Basil, Pine Nuts Pesto and Sweet Sour of red Peppers.

Efter middagen gick vi mätta och belåtna till hotellets amfiteater för att låta oss underhållas av det enorma turkiska danssällskapet Fire of Anatolia. De var sensationellt bra! Gåshud alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar