söndag 1 augusti 2010

Turkiet dag 5

Idag var det dags att återigen byta hotell här i Turkiet. Men först: frukost på Kempinski Hotel The Dome. Deras frukostbuffé var helt grym. Allt fanns här. Till och med Napoitansk salami. Fläskkött är annars sällsynt i detta muslimska land.

Utcheckning var först klockan tolv så vi hann med ett dopp i poolen …

… innan det var dags att säga hej då till utsikten från vårt hotellrum …

… och den pampiga entrén (som ni kan se i nattskrud i gårdagens inlägg).

Efter ungefär en halvtimmes bilfärd österut förbi ungefär en miljard golfklubbar och flådiga hotell kom vi fram till Gloria Serenity Resort. Medan vi väntade på att vårt rum skulle bli klart bjöds vi på drinkar – favoriten med mynta och citron.

Vårt nya rum. Classic med sea view. Låt mig återkomma med den där ”sjöutsikten” lite senare.

Ta dah! Vår nya strand, men med samma benperspektiv. Det är hotellets privata strand. Två kilometer är den. Stranden alltså. Ute på den stora bryggan kan man ligga på solstolar, hänga i baren eller till exempel spela bingo när klockan slagit fyra.

För att komma till stranden måste man gå över en vacker träbro, det flyter nämligen en flod mellan hotellet och stranden. När vi skulle gå tillbaka till vårt rum blev vi stoppade. Det var dags för broöppning!

Det var den här söta lilla fiskebåten som puttrade förbi.

Dagens middag intog vi i hotellets huvudrestaurang … bufférestaurangen. Otippat va?

Bufféerna på samtliga hotell har haft olika teman varje dag. Det är därför det går att äta där varje dag, okej? Men helt ärligt: nu får det snart vara nog med det här bufféeandet.

Fast det är klart: jag har ju inte så där JÄTTEstora problem att gå loss på dessertavdelningen. Och då har jag inte ens någon söttand.

Gloria Serenety är som Hillside Su ett upplevelsehotell. Här ska ingen ha tråkigt. På den här första dagen testade vi lite av deras underhållningscentrum (ja det heter så Arena Entertainment Center). Där finns allt från biljard, bowlingbanor, fussballspel, dart och flipper …

… till en amfiteater med gratis underhållning varje kväll klockan 21.45. Den här kvällen var det kinesiska akrobater som bjöd på show. Det är olika föreställningar varje kväll. Som sagt: ingen ska ha tråkigt här och känna att allt är gjort/sett/upplevt.
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar