onsdag 4 mars 2015

Supersnabb fuskpaella

Den här supersnabba fuskpaellan fick vi hemma hos min vän Katarina i helgen och den var så god att jag genast tjatade åt mig receptet. Att den är en fuskvariant beror nog på att den dels går väldigt snabbt att göra men också på att den görs på risonipasta istället för ris.

Och Olof och Greta älskade den lika mycket som vi övriga. Annars, när vi är bortbjudna, brukar de ha lite svårt att känna matro. De brukar vara alldeles för uppslukade och nyfikna på allt annat som hemmet har att erbjuda men den här rätten fångade in dem totalt.

Så här gör man Supersnabb fuskpaella:

9 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
1 frp saffran
3 dl risoni
1 röd paprika
1 tomat
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
400 g kycklinglårfilé
Olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1-2 dl gröna ärtor

Gör så här:
  • Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt saffranet och risonin och koka i 10-12 minuter.
  • Skär paprikan och tomaten i mindre bitar, klyfta rödlöken, finhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar.
  • Stek vitlök och kyckling i lite olja i 4-5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och kryddorna. Stek i ytterligare 1-2 minuter. Addera de gröna ärtorna.
  • Blanda ihop kycklingfräset med den saffranskokta risonin.
  • Servera med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar