söndag 14 februari 2010

Blue Hotell och Hamam 2010-02-14/15


Som vi hade peppat. Som vi längtat. Som vi boostat detta turkiska bad ute på Lidingö. Mycket glada bokade vi in oss på en alla hjärtans dag-weekendBlue Hotell där allt detta skulle ingå: 3-rätters middag, Logi och frukost, Ett glas mousserande vin innan middagen, Entré till vårt äkta turkiska bad, Blue Hamam, paschabehandling alt 25 min massage, Pianobar med Kerstin Ryhed (känd från Allsång) Badrock att ta med hem.
Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss.
1. Entré till vårt äkta turkiska bad, Blue Hamam
Badet var pyttepyttelitet och bestod av ett väntrum på cirka tio kvadrat, två behandlingsrum (som var ursnygga men som man ju inte fick vara i om man inte fick en behandling), en dusch och en ångbastu för fyra personer. Varje dörr vi öppnade för att komma till "nästa rum det måste ju finnas ett rum till?" gick till en toalett. Ja, det fanns gott om toaletter. Men mindre av bad. För att vara mer exakt: det fanns en bubbelpool inomhus, och en utomhus.
2. Inga skyltar eller instruktioner. Den genomgående känslan var ... vad? var? hur? eh? SAMTLIGA gäster på denna inrättning frågade var badtofflorna var. Samtliga gäster på inrättningen undrade vart man skulle ta vägen. Samtliga gäster hade "var det inte mer än såhär" i blicken.
3. Behandlingarna. Massagen var ljuvlig. För mig. Min man fick enorma blåmärken över hela ryggen. Tyvärr fanns det inga tider kvar för en paschabehandling (då man skrubbas ren liggande på varma marmorblock).
4. Drinken serveras i baren 19.30. Middagen 20.00. För samtliga gäster på hotellet, samtidigt. Där fanns ingen flexibilitet. Det var som att personalen hade fått för sig att alla vi som gästade Blue Hotell denna helg var en gemensam grupp på konferens, och inte alls ett femtiotal par på romantisk weekend.
Under fördrinken presenterade dessutom ägaren (som visserligen var en charmerande äldre herre) hotellets historia men han smög också in hur bra de är på att arrangera bröllop. Det enda som fattades var power pointen: det var helt enkelt en presentation som jag kanske hade förväntat mig att få som konferensdeltagare eller om jag fått komma till stället gratis på en pressdag. Men betalar man runt två tusen kronor för ett besök ska man slippa säljsamtal. Det borde väl vara en enkel regel?
5. Maten. Loungemackan för 40 kronor var inget annat än left-overs från frukosten. Middagsrätterna var som middagsrätterna blir när cirka ett hundra konferens, nej hotellgäster, ska ha maten samtidigt. Inte så kul. När Birka Cruises sakta gled förbi utanför panoramafönstret blev insikten total: det är ju _där_ vi ätit den här maten tidigare! Det är inget fel på anrättningarna. Men det saknas finess.
Sammantaget kan man väl säga att ... nej, åk inte till Blue Hotell. Om du inte ska på konferens så klart och inte behöver betala.
Blue Hamam är dock väl värt ett besök så länge du åker dit för att göra en så kallad paschabehandling, adderar en massage, och inte förväntar dig att kunna göra något annat.

Länkar:
Blue Hotell
Aftonbladet testar Blue Hamam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar