söndag 10 juli 2011

Bretagne, Dinard och lyxig lunch

Den här söndagen i Bretagne började med ett besök till kuststaden Dinard. Där har de en fin saluhall.

Där dräglade jag ihjäl mig över ostar bland annat.

Med mig fick jag två nävar färska mandlar (som jag inte har smakat än men är mycket nyfiken på) och ett gäng macroner.

Dinard har också en härlig strand.

Även här gör ebben att man kan gå långt ut … i havet. Nej, på stranden.

Ulf var mycket snyggt klädd för en söndag vid havet. Men vad spelar det för roll när det som vanligt är det gubben i bakgrunden som stjäl showen.

Dinard är en tjusig semesterort för jetsettare, Parisare och till exempel medlemmar ur regeringen. Vi tog en promenad runt klipporna.

Flotta sommarresidens va? De här som ligger på klipporna runt stranden kommer tydligen aldrig ut på marknaden, de ärvs. Vill man ha ett ruckel en bit upp i staden får man räkna med att lägga 3 miljoner euro på det. Ett ruckel alltså. Jeez.

Men det är hemskt fint i Dinard. Det är det.

Vi åkte en bit väster ut, upp på en klippa, för att äta söndagslunch på ett Guide Michelinrekommenderat ställe.
Restaurant du Décollé

Jag åt en sagolik lax (minsann!) fylld med krabba och mild guacamole, till det en melongazpacho och en sallad som sötats med apelsin. Hur gott som helst!

Efter lunchen stod vi bara stilla ett tag och tog in utsikten.

Och tittade på en fiskare.

Och tittade på folk som skulle ut med sina båtar.

På vägen hem passerade vi en rätt så maffig häck med hortensior.

Själva blommorna var helt vansinniga, nästan lika stora som mitt huvud. Hortensian är för övrigt Bretagnes landskapsblomma.

Okej. Så här fint har vi det på kvällarna i vårt lilla stenhus. Vi eldar i spisen och lagar middagar på sådant vi köpt i distriktet. Idag gjorde jag en gryta med nötkött och massor av färska grönsaker plus en burk tomatconfit (typ tomater som kokat och kokat och kokat och blivit reducerade till bara den yttersta smakessensen mmm).
Och så en bit ost till efterrätt.
Och ett par macroner från saluhallen på det.

Just ja! Ni tror väl inte att jag tänkte låta bli att berätta om dagens frukost: En smörgås med ost och skinka, en kopp te, ett kokt ägg och ett glas juice. Inga utsvävningar här inte. Man försöker ju hålla livet enkelt så här på landet. Sniff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar