Nu på fredag har jag bokat bord på Operakällaren. Jag kommer att äta deras avsmakningsmeny så nu förbereder jag smaklökarna på:
Maquereau fumé maison
Lättrökt makrill med avokadoterrin, aprikosskum och tapenade nougatine
Queues de langoustine de la côte d’ouest poelées, purée de topinambourg
Stekt havskräfta från Västkusten med zucchini och jordärtskockspuré, grön sparris samt havskräftssky
Bar du pays poelé au pain d’épice et œufs d’ablette fumés
Abborre stekt i örtbröd med ansjovisskum, rökt löjrom och äpple- pepparrotsemulsion
Caille rôtie aux betteraves de l´ile de Gotland, soupe d’orties et ail sauvage
Vaktelbröst med gotlandsrödbetor, rostad vitlökscrème, vaktelägg och nässeldoftande ramslökssoppa
Saucisse de poussin printanier, morilles glacées et poireaux croustillants
Vårkycklingkorv med bearnaisekräm, glacerade murklor och krispig purjolök
Entrecôte de veau de Mälardalen, tomates au four, asperges blanches,
sauce Hollandaise et jus de veau
Kalventrecôte från Mälardalen med bakad tomat, vit sparris, Hollandaise och kalvsky
Caprese et sorbet au basilique
Operakällarens "Caprese"
Bavarois au citron, sorbet smetana
Citronbavaroise med sorbet på smetana
Hurra för mig!
tisdag 26 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar